Maxifashion.bg

Разпознаване на моят тип фигура и съвети в избора за стил

Tипът облекло, което ни пасва особено добре, за да се чувстваме в кожата си, да сме уверени и да покажем най-красивата си страна, не винаги е въпрос на размер, а по-скоро на тип фигура - нашият съветник по стил ще Ви помогне да узнаете кой тип сте Вие и как да разпознавате дрехите, които ще Ви “лепнат” като шити именно за Вас.

До каква степен този съвет се отнася за модата в големи размери

Всичко това важи изключително за дамската макси мода : Това, което ние приемаме като естетически привлекателно, всъщност е балансираната връзка между различните части на тялото. Това е очевидно и в примерите за плюс сайз моделите, които са изключително атрактивни, независимо от числото на кантара.

Как да определя кой тип фигура е моята?

Ако не сте сигурни в това кой тип фигура сте, можете лесно да измерите и да видите точно колко тесни или широки сте в определени части от тялото си. Всичко, от което се нуждаете, е да определите мерките на най-широката част на Вашите рамене, гръден кош и ханш. Когато мерите талията, уверете се, че го правите в най-тънката й част.

А сега лесно ще изчислим кой тип фигура е Вашата:
Напълно възможно е да нямате всички характеристики на определен тип фигура. Микс-формите са доста често срещани при модата в големи размери и ако Вашия случай е такъв, то Вие най-вероятно притежавате характеристиките на два или повече типа фигури (певицата Адел, например, беше класифицирана като тип О и Х). Но това не е никак лоша новина, тъй като, когато правите избор за Вашия стил, ще можете да комбинирате предимствата на различните типове.

Представяме Ви петте типа фигури

Независимо към кой тип спада нашето тяло, с правилно подбрано облекло, можем да извлечем максимума от всяка фигура. Не е задължително теглото да е ключов фактор, тъй като от изключително значение е нашата пропорция. А тя обикновено не се променя, независимо дали качваме или сваляме тегло през целия ни живот. Когато избираме какво да облечем или се нуждаем от моден съвет, важно е следното: Много по-добре от това да променяме нашата уникална фигура по всевъзможни начини (и това да ни прави нещастни), е да приемем нашата физика и да знаем и наблягаме на предимствата, които тя има, тъй като всяка има такива!
Да подчертаем нашите положителни страни, не само ни помага да добием по-високо самочувствие, но също да успеем да прикрием проблемна част или такава, върху която не желаем да акцентираме.

За да откриете кой тип фигура е именно Вашата, бихме искали да Ви дадем обща представа за петте различни, основни фигури, върху които са базирани почти всички стилове. Тъй като всяко тяло е уникално, Вие може да нямате всички характеристики на даден тип, а и не е необходимо. Но със сигурност, класификацията ще бъде Вашия ориентир и съветник, чрез, който ще опознаете по-добре пропорциите на Вашето тяло, а това ще Ви даде възможност да пазарувате с лекота точното за Вас облекло.

Фигура А-тип (Круша)

Фигура тип А или често наричана тип круша, се характеризира с по-широки бедра и ханш, в сравнение с много по-тясна горна част на тялото.
Ако Вие сте круша тип, Вашите рамене са по-тесни от Вашия ханш, талията Ви е ясно дефинирана, а седалището е по-скоро обемно. Бедрата и долната част на краката Ви също е добре оформена. Лесно можете да разпознаете този тип фигура с факта, че се нуждаете от по-малък размер блуза, за разлика например от панталони.
Заради закръгления си ханш, жените с фигура тип А имат женствен и чувствен силует, който може да бъде аналог на жените с фигура тип V.

Пазарувай дрехи за тип А
Maxifashion.bg
Maxifashion.bg

Фигура О-тип (Ябълка)

Характерната форма за този тип е закръгна горна част, завиден бюст, пълен ханш, класическата Рубенсова фигура,
Ако сте представителка на този тип фигура, най-вероятно имате по-тесни рамене от Вашата талия (която често е същия размер като Вашия бюст или малко по-широка от него), имате си и пищен бюст и по-закръглено коремче.
При този тип, най-тясната част от горната половина на тялото, обикновено е точно под бюста. Предмишниците и краката са сравнително деликатни. Китките и глезените също по-скоро тесни.
Център на тежестта: в средата на тялото (гърди, корем, талия, ханш)

Пазарувай дрехи за тип О

Фигура Х-тип (Пясъчен часовник)

Според наръчника за стил, ако имате силно извита, доста тясна талия и раменете и ханша Ви са по-скоро същия размер, то тогава без съмнение, Вашия силует е класическия пясъчен часовник. Този тип е признат за символа на женствеността. Фигурите от типа Х имат прекрасни извивки - бюстът, дупето и ханша имат точния обем и закръгленост.
Горната част на ръцете, прасците и предмишниците също имат женствени извивки.
Център на тежестта: разпределена между гръдния кош и областта в ханша.

Пазарувай дрехи за тип Х
Maxifashion.bg
Maxifashion.bg

Фигура Н-тип (Правоъгълник)

При консултация за избор на стил, приемаме, че дамите от този тип имат физика със сравнително тесен ханш, спортен силует и неголям бюст. Раменете, горната част на тялото и ханша са по-скоро един размер и оформят една линия. Талията е по-слабо изразена и права или със съвсем лека извивка. Това засилва впечатлението за спортен тип и прави така, че ръцете и краката да изглеждат по-дълги и прави. Дамите от този тип често са по-високи.
Център на тежестта: Няма

Пазарувай дрехи за тип тип Н

Фигура V-тип (Обърнат триъгълник)

Фигурата тип V, позната като обърнат триъгълник, е аналог на типът-А, тъй като горната част на тялото е по-силна от долната.
Ако Вашата фигура е тип V, би трябвало да имате слаби и дълги крака, талия, която обикновено е съвсем леко извита, както и завидно деколте.
Тъй като раменете са по-широки от ханша, дамите с този тип фигура често носят по-голям размер за горната част на тялото си, отколкото за долната.
Фокус: Раменете и областта на бюста

Пазарувай дрехи за тип V
Maxifashion.bg
Записа се успешно!
Този имейл вече е регистриран.